+
PI4OTC

BIJGEWERKT
Vrijdag 20 April, 2018

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

CLUBCALL OLD TIMERS CLUB PI4OTC
Elke woensdag is PI4OTC in de lucht!
De call PI4OTC wordt ook gebruikt ter promotie van de OTC in het Nederlands Talig Amateurnet (NTA) .
PI4OTC is géén verenigingszender, maar de clubcall van de OTC.

UITZENDSCHEMA PI4OTC
QRG 3692 KHz QTR 09.00 tot 10.00 (lokale tijd) OTC-net onder de call PI4OTC.

DEELNEMERS PI4OTC-NET
De eerste uitzending #01 van PI4OTC werd gehouden op 22 april 2015 met 32 deelnemers.
Over de afgelopen uitzendingen gemeten zijn er gemiddeld 22 deelnemers die mee doen in het OTC-Net.
De gekleurde trendlijn geeft het verloop en gemiddelde inmelders per jaar weer.

OTC-NET
William PA0WFO uit oostvoorne is een ervaren netleider die al menig jaar op deze frequentie elke morgen de "Am Berg" ronde in goed banen leidt. Deze "Am Berg" ronde is genoemd naar de Campingplatz Am Berg in Bad Bentheim waar de stichters (en nieuwkomers) elkaar jaarlijks tijdens de DNAT ontmoetten en besloten dat het thuis ook wel leuk zou zijn elkaar regelmatig op 80 te werken.

GASTOPERATORSCHAP PI4OTC
De PI4OTC ronde is er voor de deelnemers!
De rondeleider is de verbindende factor tussen twee sprekende inmelders in met een kort en ter zake doend intermezzo en leidt de ronde in goede banen. Om in de beperkte tijd van 60 minuten zoveel mogelijk deelnemers de tijd te gunnen om hun zegje te doen is het "verkeerslichtmodel" de metafoor met een knipoog:
Het verkeerslicht staat symbool voor de TIJDSDUUR van de uitzendingen:

GASTOPERATOR
Wij zoeken geïnteresseerde OTC leden die als gastoperator, vanaf de eigen locatie het netleiderschap op de woensdag willen overnemen. We kunnen u dan indelen zodat er meer variatie in de bezetting van het netleiderschap komt. Wilt u eens (of meerdere keren) als gastoperator het OTC-net leiden, stuur dan een bericht naar de coördinator door gebruikt te maken van het CONTACT formulier en kies PI4OTC GASTOPERATOR

VOORWAARDE PI4OTC GASTOPERATOR
Gastoperators dienen over een (zeer)goed werkend (RX/TX) radiostation te beschikken. Hierbij dient u in staat te zijn om een respectabel signaal (400W) te produceren en de (soms) zwakkere stations te kunnen opnemen.

LOG INSTUREN
Per e-mail, hoofdletters, onder elkaar, zonder spaties of extra regels, de ‘’nul’’ in de roepletters ook als cijfers genoteerd, zonder leestekens, naar Alleen op deze manier wordt de informatie op de juiste manier aangeleverd.

QSL KAART
Er wordt op dit moment (nog steeds) nagedacht over een nieuwe QSL kaart, logboek en allerlei andere zaken die belangrijk zijn voor het registreren van de deelnemers aan de PI4OTC ronde. De OTC ronde is er niet alleen voor OTC leden, maar voor iedereen!

OTC LEDEN
Heeft een een leuke activiteit of wil u zomaar eens onze eigen clubcall activeren, stuur dan een bericht naar de de coördinator door gebruikt te maken van het CONTACT formulier en kies PI4OTC GASTOPERATOR

* PI4OTC is als clubcall alleen te gebruiken door leden van de OTC club.

CONTACT
Voor alle andere vragen, suggesties of opmerkingen kunt u ook gebruik maken van dit CONTACT formulier